پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)
مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاعرسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشمانداز 20 ساله کشور و برنامههای توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامهریزی برنامههای روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..
شماره تماس: 0743337251
مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل
سردبیر : سیده سحر حسینی
در حال معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، در قرارگاه دانشگاهی جوانی جمعیت عنوان کرد: در پی رشد سریع جمعیت و سیاست های کنترل جمعیتی، جمعیت ایران کاهش پیدا کرد و این کاهش نگرانی هایی را در کشور و به تبع آن در استان ایجاد و در این راستا قرارگاه جوانی جمعیت در کشور و وزارت بهداشت همزمان در دانشگاه ما هم تشکیل شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، در قرارگاه دانشگاهی جوانی جمعیت عنوان کرد: در پی رشد سریع جمعیت و سیاست های کنترل جمعیتی، جمعیت ایران کاهش پیدا کرد و این کاهش نگرانی هایی را در کشور و به تبع آن در استان ایجاد و در این راستا قرارگاه جوانی جمعیت در کشور و وزارت بهداشت همزمان در دانشگاه ما هم تشکیل شده است.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، دکتر محمد مهدی بانشی افزود: بر اساس مطالعات انجام شده و نیز اطلاعات حاصل از سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۹۰ میزان باروری کلی در کشور به کمتر از ۲.۱ فرزند به ازای هر زن (حد جایگزینی) کاهش یافته است لذا تداوم این امر می تواند سبب شود که رشد جمعیت کشور در سالهای آینده به صفر برسد.
وی تصریح کرد: بر اساس مطالعات جمعیت شناسی و دیدگاههای متخصص در این حوزه در صورت تداوم روند فعلی باروری ، رشد جمعیت کشور در حدود سالهای ۲۰_۱۴۱۵ صفر شده و در صورت تداوم این روند رشد جمعیت به سوی منفی شدن ادامه خواهد داشت.
رییس مرکز بهداشت استان، ابزار داشت: آنچه اهمیت دارد کاهش سریع روند باروری و به دنبال آن کاهش رشد جمعیت است که منجر به وقوع پدیده سالمندی میشود.
دکتر بانشی ، یادآور شد: وقوع این پدیده در ایران می تواند عواقب جدی در حوزه های اقتصادی ، سیاسی ، فرهنگی و اجتماعی داشته باشد.
دکتر محمد مهدی بانشی به از برخی تبعات وقوع پدیده سالمندی در کشور
را برشمارد و عنوان کرد: صرف عمده هزینه ها درحوزه خدمات درمانی به دلیل پیری جمعیت،کاهش تعداد فرزندان در هر خانواده و جمعیت جوان و پیری کشور در سال های آینده ،کاهش نشاط و بالندگی ، شکل گیری جامعه محافظه کار ، کاهش قدرت سیاسی مردم و دولت در برابر مسائل مشکلات کشور ، کاهش نیروی کار کشور کندی در پیشرفت و مصرف گرایی.
وی در ادامه ابراز داشت : قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت ممشتمل بر ۷۳ ماده ۸۱ تبصره است که در جلسه مورخ ۲۴/ ۷ /۱۴۰۰ کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی بر اساس اصل ۸۵ قانون اساسی تصویب گردید و با اجرای آزمایشی آن به مدت هفت سال در تاریخ ۱۴۰۰/۸/۱۰ به تایید شورای نگهبان رسید.
دکتر محمد مهدی بانشی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، در پایان خاطرنشان کرد:ماده یک این قانون در راستای اجرای سیاستهای کلی جمعیت و خانواده ، بندهای ۷۰،۴۶،۴۵ ؛ سیاستهای کلی برنامه ششم توسعه و ماده ۴۵ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) مصوب ۱۳۹۳/۱۲/۴ با موضوع اجرای نقشه مهندسی فرهنگی کشور ، سند جمعیت و تعالی خانواده و مواد ۷۲ ، ۹۴، ۱۰۲ ،۱۰۳ ، ۱۰۴ و۱۲۳ قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی جمهوری اسلامی ایران؛ احکام و مقرر در این قانون با رعایت مصوبات شورای عالی انقلاب لازم الاجرا است.
رییس دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد ، گفت: رهبر معظم انقلاب بارها بر مسئله ازدواج آسان تاکید کرده اند، موضوعی که می تواند به فرزندآوری و افزایش جمعیت طبیعی منجر شود.
حضرت حجه الاسلام والمسلمین دکتر مسعود داستار، افزود: کاهش تمایل به فرزندآوری مشکل دیگری است که بعد از ازدواج شاهد آن هستیم که باید برای آن فکری شده و زمینه های ارتقاء اقتصادی خانواده ها فراهم شود.
دکتر مسعود داستار، در ادامه با اشاره به کاهش جمعیت و روند حرکت جمعیت از جوانی به سالمندی و پیری، اثرات سوء بسیاری به دنبال دارد ابزار داشت.
رییس دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی استان، در پایان خاطرنشان کرد: بر اساس مطالعات و تحقیقات صورت گرفته انقطاع نسل بشر، عدم رشد و توسعه اقتصادی و به تبع آن عقبماندگی کشور، بینشاطی جمعیت، آسیبهای اخلاقی و تربیتی همچون خودبرتربینی و رفاهطلبی فرزندان در خانوادههای تک فرزند و بیگانه بودن خانوادهها با مفاهیم ارزشی همچون قناعت، ایثار، کمک به همنوعان، صبر، تحمل و ...، اختلال در جامعهپذیری و ارتباطات اجتماعی بچههای خانوادههای کمجمعیت، معضلات روحی و روانی نسل آینده به دلیل بهرهمند نبودن از موهبتهای اجتماعی خویشاوندان (برادران، خواهران، عمهها، خالهها، داییها و عموها)، هنجار شدن فرهنگ اروپایی زندگی بدون فرزند در میان بخشی از مردم، هزینه نگهداری سالمندان و بالا رفتن هزینههای درمانی و بیمهای، کاهش جمعیت جوان و نخبه کشور حتی در استان ما و ضعیف شدن نیروی دفاعی کشور، از جمله اثرات سوء و پیامدهای منفی کاهش جمعیت است.
به گزارش وب دا یاسوج: قرارگاه جوانی جمعیت با حضور رییس دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی، معاون بهداشتی ، معاون درمان، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی، معاون غذا و دارو، مدیران شبکه های بهداشت و درمان نه شهرستان استان،امور حقوقی دانشگاه علوم پزشکی، بیمه سلامت استان مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی، سایر دستگاههای اجرایی مرتبط در سالن اجتماعات این معاونت برگزار شد.